Sunday, August 21, 2011

ahhh.....ahhhh..I LOVE PUASA.

Assalamualaikum sumeewww :D


alhamdulillah cuace di bulan Ramadhan tahun ni tak panassss dan OK saje. soo pabila cuace ok so tkde mslh la kite nk mnjalankan ibadat puase nii.
tp ade dlm kalangan masyarakat kite ni tak berpuase..mereka bukan lah golongan anak kecil di mana mereka ini tidak diwajibkan berpuase, tp mereka ni golongan dewasa, matang, waras, baligh dan sbgnye. apa kes mereka tk berpuase?? adakah mereka uzurr? mungkin ya bg wanita, ttp insan yg bernama lelaki???? -.-
wahai LELAKI,,,tidak malukah kau makan minum selambe dekk di hadapan ramai org dgn buat muke toye kau?? tidak kisah kah kau Non-Muslim pandang serong thdap kau dan yg penting kau memalukan ugama ISLAM yg suci ini??!
kalau tk nak puase pun toksah le mkn dpn org. BANGGO LAK AIHH sambil berkata, "den tak puaso. dan den banggo makan minum dopan oghang ghamaii" dengan senyumannye yang mcm shiall :p
dan ade gak la kdai ni bukak open open dan terbuka untuk mereka mereka yg tk puase nii. baru baru ni ade satu tmpt kt JB ni, if im not mistaken kt Pos Laju, Kampung Ungku Mohsin, ade satu kdai mkn ni bukak tgh tgh pagi buto (siang la). dorang ni bukak mcm harian biase dan pelanggan yg dtg kt situ of course la untuk yg tak berpuaso. ni pun kwn aku yg citer laa.kalau aku ade kat situ aku serbu tmpt tu dan join. eh tak laa. LOL :p 
mase tu kwn aku tu naik cab nk ke pos laju and cab driver tu yg tunjuk tmpt tu. pakcik tu berkata,"sy dah call dah org Jabatan Agama Islam (MAIJ) pasal kedai ni.tp dorang tak serbu gak" apa sehhh??? tak buek kojo ko??? :O
tak tau laa.smoge mereka sume ni mndpt hidayah dari Yang Maha Esa...Nauzubillah...

3 comments:

I wish i had one