Sunday, July 31, 2011

berpuasa di rantauan

Assalamualaikum saudara saudara Muslim ku...

ingin aku ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN bg semua umat Muslim yg mnyambutnya.

sesungguhnya seperti yang kita semua tahu, pada bulan mulia ini semua umat Islam di seluruh pelosok dunia akan berpuasa. and of course tk terkecuali aku ni and kite semua.duhhhhhhhhh -.-

orite im here not to talk bout pantang larang mase puase blah blah blah.coz kite semua dh diajar sume tu kn? nk apply kn nye atau tidak tu je persoalannya. soo adakah anda bersedia ntok strt puase penuh tahun ni??? :)

HELL YEAH I AM!! :D

tahun ni merupakan tahun kedua aku berpuase di perantauan merangkap atas name sebagai seorang pelajar :D hahah -.- ye ah i never had the experience living far farrrrr faaarrrr awwwwayyy from my family. last year pun aku tempuhinye dgn pelbagai cabaran dan dugaan and aku nk amik tahun lepas sbg pngajaran dan blajo :p

as we all know time bulan puasa ni gak ntok kite semua kumpul byk byk byk pahala and grab it as many as we can! soo this year azam aku adalah untuk beribadat lebih sikit INSYAALLAH. smoga Allah buka kn pintu hati aku dan harap aku terima hidayah dari Allah bulan ni untuk berubah INSYAALLAH :')

sumpah aku rindu nk bbuke dgn family aku :( mkn same same kelurga dgn mkn dgn kawan kawan lain do. bile dgn family ni aku rase more natural love and affection than bbuke dgn kwn :P nk sbulan cuti gak weh!! >.<

i just miss feeling puaase kt rumah dulu..mase sakit dulu puas nk yakinkan mama bdn lemah gilo nih nk minum and makan :P pstu mama pun bisingg and she started nagging.hee. missed that moment a lot. i was soo bad that time =..= but now tidak lagi :D haha.

to my Wan, Atok, Mama, Abah, MakNgah, and sumeee keluarge ku ATEH SAYANG SGT KAT SEMUA :')









1 comment:

I wish i had one