Sunday, July 31, 2011

berpuasa di rantauan

Assalamualaikum saudara saudara Muslim ku...

ingin aku ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN bg semua umat Muslim yg mnyambutnya.

sesungguhnya seperti yang kita semua tahu, pada bulan mulia ini semua umat Islam di seluruh pelosok dunia akan berpuasa. and of course tk terkecuali aku ni and kite semua.duhhhhhhhhh -.-

orite im here not to talk bout pantang larang mase puase blah blah blah.coz kite semua dh diajar sume tu kn? nk apply kn nye atau tidak tu je persoalannya. soo adakah anda bersedia ntok strt puase penuh tahun ni??? :)

HELL YEAH I AM!! :D

tahun ni merupakan tahun kedua aku berpuase di perantauan merangkap atas name sebagai seorang pelajar :D hahah -.- ye ah i never had the experience living far farrrrr faaarrrr awwwwayyy from my family. last year pun aku tempuhinye dgn pelbagai cabaran dan dugaan and aku nk amik tahun lepas sbg pngajaran dan blajo :p

as we all know time bulan puasa ni gak ntok kite semua kumpul byk byk byk pahala and grab it as many as we can! soo this year azam aku adalah untuk beribadat lebih sikit INSYAALLAH. smoga Allah buka kn pintu hati aku dan harap aku terima hidayah dari Allah bulan ni untuk berubah INSYAALLAH :')

sumpah aku rindu nk bbuke dgn family aku :( mkn same same kelurga dgn mkn dgn kawan kawan lain do. bile dgn family ni aku rase more natural love and affection than bbuke dgn kwn :P nk sbulan cuti gak weh!! >.<

i just miss feeling puaase kt rumah dulu..mase sakit dulu puas nk yakinkan mama bdn lemah gilo nih nk minum and makan :P pstu mama pun bisingg and she started nagging.hee. missed that moment a lot. i was soo bad that time =..= but now tidak lagi :D haha.

to my Wan, Atok, Mama, Abah, MakNgah, and sumeee keluarge ku ATEH SAYANG SGT KAT SEMUA :')









Wednesday, July 27, 2011

sem yg boring

semester ni aku ingat dpt perform.tapi.......aihhh

LAW251, ECO211, FIN262
 

killer subjects sumenye.

YA ALLAH BUKA KN LAH PINTU HATI DAN MINDA KU SERTA PERMUDAHKAN LAH AKU MENUNTUT ILMU INI.

YA ALLAH SESUNGGUHNYA AKU BELAJAR INI HANYALAH KERANA MU YA ALLAH.

AMIN AMIN YA RABBAL 'ALAMIN....

Friday, July 8, 2011

McD sentiase di hati

ASSALAMUALAIKUM :DD

mukadimah: seperti yg kita tahu, makanan amat penting bagi umat manusia di seluruh pelosok dunia. bayangkan kalau kita ni hidup tanpa makan dan minum :o kita semua akan jd slim slim kurus dan kering mcm......


 OMG! :D selera tk? hahah.

tp better la kot dari.....

 jagela dietary anak korang -..-"

aku bukan la nk mmpersendakan apa.. it just obesity kt Malaysia ni makin mmbimbangkan..humm. mintak mintak le dh khwin nti bdn aku steady :D jyeahhhh


orite im not going to talk 'bout obesity..tkmo ckp pjg la kn..aku suke makan McD! tu jah! :DD


yes i admit i do in love with McDonald..sbnornye dh lme dh,,since baby boy lagi dh syg kt die..die je yg tak tahu :'( kau mmg buat aku makin tmbam skg nh :D hahah. kire ok la dulu aku kurus kering skg ni dh berisi and i'm proud of my weight skrg. sbb kau la syg aku jadi cmni,,muuah mmuahh.hahahh.
so bg korang yg sane tu yg kurus kering mcm aku dulu dulu..mkn la McD byk byk and confirm korang mati cepat T.T


*gigi kuning,shitttt*


kbye~

Sunday, July 3, 2011

I wish i had one