Wednesday, June 15, 2011

LUNAR ECLIPSE

ASSALAMUALAIKUM !
yeee mmg aku jarang ber-blog skg nih! soo whuttt?! :/
aku busy busy and lack of ideasssssss~

on 16th May 2011, which is today!! :O
maka akan berlakunya satu gerhana bulan di mana ianya sungguh jarang untuk berlaku! :OO
aku kalo boleh tak nak lepaskan untuk melihat keajaiban serta keindahan kejadian Allah swt ini, tapi kelas pukul 8am mengekang untuk aku melihatnya :/

lunar eclipse or GERHANA BULAN ni adalah disebabkan bulan yang melalui sebahagian daripada bayang bayang bumi.


 
 *ni gambor fasa fasa gerhana bulan*credit to wiki BM :P

tadi aku ade usha bulan kt tingkap dorm aku setelah penat buat assignment, pehhhh.lawo sangat, sooo bulat :D and of course mmg bulan mengambang dgn perfect. when i enjoyed watching the full moon dgn penuh asyik, something just poop popped in my head, org ckp kalo time bulan mengambang org gile akan bertambah gile :O and that really bothered me and terus sambung buat keje aku :p 

then mase tgh buat keje tu plak aku teringat last week punye khutbah jumaat, Khatib tu ade ckp yang minggu ni akan ade berlaku bulan mengambang. and i wqas really excited bcz i never had the chance to see the eclipse with my both naked eyesss O.o sooooo bile tgk bulan yang mengambang dgn agak aneh td plusplus a friend of mine adoo ckp today ade eclipse, aku pun "HOYEHH BEBEHH!" eksaited cam nak sawan babi dah :D har har har. 

and i wait for this like forever man! :( bkn senang do nak tgk! slekk gile class pukul 8am. aishhhh~ aku nak tgk bulan tuuu jd camni!


 
 *this won't happen everyday man!!!!*credit to ade la blog ni aku lupe link die 

i ask my friend yg tgk gerhana ni ntok amik gambo :D and insyaAllah i will update it here for the gambor! aku nmpaknye tkde rezeki untuk lihat sendiri gerhana ni. maybe ade hikmahnye :'( aku pasrah,haha. 

and bg sape yg rajin buat la solat gerhana :)  semoga kita semua memperoleh hidayah dan dipermudahkan segalanya akan kejadian yang berlaku ni, InsyaAllah....

that's all from me i guess :) see u guys on my next entry! InsyaAllah...

p/s : so many "InsyaAllah" :)

2 comments:

  1. wo wo wo... i like to talking with the moon.. it's mean i'll craze?? or more to craze.. yeaw!!

    ReplyDelete
  2. bila gerhana org gile akan bertambah gile??erkk betol???okeyy nasib tak gila
    HAHAHAHAHAH

    ReplyDelete

I wish i had one