Thursday, June 30, 2011

TGIF !!!

Thank God It's Friday!!!

yeahh people its friday! no more classes on friday !

but i have Finance Test.......................




huurrrrr
 


Monday, June 27, 2011

Hidup Melarat Dalam Dorm TerCINTAAAAHHHH

ASSALAMUALAIKUM ALL! :D

yeeeee mmg aku mengalami kemurungan yg terlampau disebabkan tk tahu nk buat apa dalam bilik.. perkara yang boleh menghilangkan bosan aku? adalah seperti berikut:-


i) nk aku keluar jenjalan sekitar kota JB? bosan dah, dh taktahu nk pergi mana lagi. sesape nk bwk aku free jenjalan explore lagi JB F.O.C.? haha anyone? :p plus kalau keluar sekali je duit melayang cmtu je :/ ohhh i hate talking bout money! bile hidup sendiri ni.duit kita cepat noh habis,tk tao la p mana.aihhhhhhhhhhhhhhh
tu diaaaa sebahagian bandor JB..kuil plak tepampang -.-"


ii) pergi la tengok wayang dan tuntunn filem yg beshh! aku boleh klasifikasikan aku ni as KAKI WAYANG TEGERRRR (tegar) yeahh~ aku suke tuntun filem filem nih, tp bergantung la jnis filem tu and most importantly the quality yg harus or wajib pun bole pakai laa..ye wajib! wajib ade dlm filem yg aku nk tgk. kalaau setakat filem menyelewe tk pyh la tgk.buang DUIT T.T tp sem 4 nih nih aku da jarang tgk movie, sebabnye jimat jimat duit :D =..="
ini pula gmbran cineplex lah. kantoi budak tu ponteng skolah :O

iii) moh le kite bershopping ramei ramei?! ohhhhh nooooooooooo.sume yg brkaitan ni sumenye pasai  F**KING DAMN SH*T DUIT! :'( ye aku sem 4 nih mmg kne banyak bersabor... sume mmber aku bershopping..tp aku tak pun..hu~ aku byk mnghabiskan masa study dalam bilik dan keep study XD hoho. and aku ni tk suke sgt shopping. i prefer to buy books and more to academic stuffs rather than buying unnecessary things la XDD 
this is city square JB.and aku mmg suke pergi sini -...-" 

oritee..the best thing that i love about JB, stands for Johor Bahru la not Justin Bebeh,, is their food! oy emmm jii..mknan byk sedap sedap >.< sbb tu la aku makin gem gem :o so my next point is..
iv) mari kita makan banyak banyak banyak :D mmg aku suke makang.walau pun aku ni cerewet............and kt JB ni masakan nya boleh tahan la sedapnye sbb mmg selera aku.teehee..tk rugi la dipuji sbb korang dtg la sini and byk restaurant yg mkanannye.....DELICIOSUS ! :p dan i admit that all my money most spent to foodsssss XDDD uhhhh.aku mkn kalau boleh kne capai selera aku ah.haha.kata cerewettt :P I'M IN LOVE WITH FOOD :D dan ade gk la mknan yg bfore ni aku tk pnh mkn aku mkn kt JB..which is halal ah -.- such as:
 KACANG POOL! SEDAP WEH!

Ni plak kodainyoo.hotstuff nih Kacang Pool Haji nih! location: Larkin bhaii :D kmpus guaaa.hoho

v) kau kan suke online? so p la online kalau bosan!! ye mmg aku online kalau bosan :D tu pun depends gk la.kalau online pun bosan better aku mati kot -.- eh tak study :DD hohoho. and satu perkara baru yg actually aku buat mase aku study kt Jb ni adalah blogging. aku bru start kot tahun ni :3 ni sume salah PE'AH die yang ajor aku blogging nihh :( ciann aku.whuuu~  hahah. soo yeahh.aku bole terima pakai la skg blogging nih walaupun entry cm hampeh dan bosan :/ sorry le brader aku mmg jnis yg tk creative dlm pnulisan ni.tp sukati ah blog aku.huh!      





well i guess..tuhh jaaa dari saya :D so selamat mencuba! BYEE ! =..="







Friday, June 24, 2011

My Other Blog

sssuuuupppp guys! i'm making other blogs. it's called Hafidz MGT300 :D

MGT300 is stands for my course code, Information Technology orr as known as IT yawww

soo every work or assignments that our lecturer assigns for us, we have to submit it through HERE yawwww

and he will evaluate it THERE!

so that's all from me, ASSALAMUALAIKUM! :)

TY




Tuesday, June 21, 2011

Happy 14th Birthday Rebecca Black!

yeahhhh peopleee and haters!! it's rebecca black's birthday!!!

she is simply great and awesome! don't hate her! she is a fine singer, friday is her first debut in the music industry, hence she should be given a big chance to prove she's great! she's 14 now and she still have a longg way to goo. no offense..she maybe sounds disturbing in friday but still she can sing and now  she has her own video singing Friday, her first single. kau adoo? haha. congrats to Rebecca Black!

her cameo in Last Friday Night-Katy Perry :D

Friday, June 17, 2011

From the Bottom of My Heart

Assalamualaikum wbt...


this was me crying in the middle of the crowd..i seemed lost that time. and maybe freaked out seeing so many people there. this was when my sister had her 'Drawing and Colouring Competition' at Paroi Stadium which just in front of my grandma's house.
and yeah, the smiled girl while holding my hand that time was my sister.....i think she laughed at me because i was crying.haha.the boy behind us is my brother..and i think he with Mama..the one holding the umbrella, if u could see the picture clearly..
and the other two probably my cousin and my aunt..


and maybe i was 3 or 4 years old in this picture..well i can't tell it. don't remember my age at all.. why i'm crying? hmm..maybe i wanna go back to rumah wan (my grandma) so bad! :P and the above picture when i was sitting and looking what my sister done to her drawing.hoho. 


and this entry is all about MISSING MY FAMILY SOOO MUCH! :( nak balik rumah nak balik rumah nak balik rumah! nth bile la bole aku balik!!!!!!!!!!!! 




=..="


Wednesday, June 15, 2011

LUNAR ECLIPSE

ASSALAMUALAIKUM !
yeee mmg aku jarang ber-blog skg nih! soo whuttt?! :/
aku busy busy and lack of ideasssssss~

on 16th May 2011, which is today!! :O
maka akan berlakunya satu gerhana bulan di mana ianya sungguh jarang untuk berlaku! :OO
aku kalo boleh tak nak lepaskan untuk melihat keajaiban serta keindahan kejadian Allah swt ini, tapi kelas pukul 8am mengekang untuk aku melihatnya :/

lunar eclipse or GERHANA BULAN ni adalah disebabkan bulan yang melalui sebahagian daripada bayang bayang bumi.


 
 *ni gambor fasa fasa gerhana bulan*credit to wiki BM :P

tadi aku ade usha bulan kt tingkap dorm aku setelah penat buat assignment, pehhhh.lawo sangat, sooo bulat :D and of course mmg bulan mengambang dgn perfect. when i enjoyed watching the full moon dgn penuh asyik, something just poop popped in my head, org ckp kalo time bulan mengambang org gile akan bertambah gile :O and that really bothered me and terus sambung buat keje aku :p 

then mase tgh buat keje tu plak aku teringat last week punye khutbah jumaat, Khatib tu ade ckp yang minggu ni akan ade berlaku bulan mengambang. and i wqas really excited bcz i never had the chance to see the eclipse with my both naked eyesss O.o sooooo bile tgk bulan yang mengambang dgn agak aneh td plusplus a friend of mine adoo ckp today ade eclipse, aku pun "HOYEHH BEBEHH!" eksaited cam nak sawan babi dah :D har har har. 

and i wait for this like forever man! :( bkn senang do nak tgk! slekk gile class pukul 8am. aishhhh~ aku nak tgk bulan tuuu jd camni!


 
 *this won't happen everyday man!!!!*credit to ade la blog ni aku lupe link die 

i ask my friend yg tgk gerhana ni ntok amik gambo :D and insyaAllah i will update it here for the gambor! aku nmpaknye tkde rezeki untuk lihat sendiri gerhana ni. maybe ade hikmahnye :'( aku pasrah,haha. 

and bg sape yg rajin buat la solat gerhana :)  semoga kita semua memperoleh hidayah dan dipermudahkan segalanya akan kejadian yang berlaku ni, InsyaAllah....

that's all from me i guess :) see u guys on my next entry! InsyaAllah...

p/s : so many "InsyaAllah" :)

I wish i had one