Friday, February 18, 2011

Pabila kita ber-EMOSI tengok drama/filem -.-"

HELLOOOOOOOOOOOOO GUYSSSSS !!
okay today's topic would be like; do we have to be sooo emotional when watching TV? like siap menjerit cm org gile or histeria, mnangis smpai mata bengkak *menambah*  haha. ok, aku tgk kkdg like few guys ni gile la concentrate bile tgk drama especially drama tu melibatkan pelakons kesayangan or pelakon yg chantik or hensom...
entahlah but mostly la i mean totally like 90% of the viewers are girls have these kind of syndromes :D  

by the way... ade gak laki yang muke berkerut kerut (can be takot, nak nanges) and mcm mcm la jenis jenis ekspresi muke such as......

 

haha ni lah antare common facial expression kite right? aku suke yg nmpk gigi tu..serious muke nk mintak penyepak.haha. tp cute oh these guys :P ok..back to our topic! the first picture muke meneran..meneran apa? haha. no no gmbr pertama tuh gmbr muke geram, cth drama or movies yang mcm cter indon tuh. SINETRON!! aku ni tak suke dgn sinetron indon ni actually. firstly plot cerita yang BORING & LEMBAPS nak mamposs! jenuh dooo mnunggu bile ah nak habeh episod die smpai beratus lebih!! dah la cerita die cliche belaka..tp still macik macik and nenek nenek suke tgk gak.aduhhhhh *suke condemn ni :D*

ok the second one muke takot!! ni time bile tgk cerita hantuu or cerita suspens.. ckp cerita hantu ni ade akhbar menyatakan yang filem seram Malaysia yang paling seram setakat ni filem Khurafat! haaa aku dh tgk dh filem ni hari tu.well not bad laa. aku ni bukan takot sgt pun nk tutup muke bagai bile tgk FILEM HANTU MELAYU *takbor! haha* tapi FILEM HANTU MELAYU yang ni berjaya buat aku tutup Muke tersiMpul maluu.malu hotak ko!! aku agak tkot laa tgk,bukan takot laa tp just terperanjat.haha *kalis la plak* tp serious ah filem ni mmg byk elemen suspens gitu :D best tu.. bukan sng la filem seram kt Malaysia ni nak ade unsur camgitu *asal aku bagi review pasal filem nih? TERPESONG LAGI!* OKAY pape pun efek bile kite buat muka cmtu adalah kite pasti MENJERIT TEPEKIK TELOLONG!! 



then picture yang ke-3 plak adalah muke yang aku confuse sebeno nye..nak ckp grumpy look tak sbb tu the first picture,, then nak ckp weird look? okay gak kot! or muke geli? haha. pompuan ni tk pndai buat ekspresi muke ah!! balik kampung blajo dgn cikgu apish la wehh! haha :D tapi with my expertise..aku rse pompuan nih buat muke "eeeuuwww!! ko pehal?!" cmtu la kot apa yang aku pikir =..= and korang pun msti setuju dengan aku!!! hehehee. 


uhh ado laghie tigo gambor...the fourth tu!! the fourth tu adalah muke terperanjat!! haa yang ni ada sdikit similar dgn cerita unsur horror! *disebabkan muke pompuan mata beso ni muke terperanjat soo every end of the sentence kite kena letak tanda seru!!* yeahh!! SEMANGAT KO!! tapi kalau unsur terperanjat ni bole laa kite kaitkan dengan drama/filem yang mcm endingnye kite tak sangke akan berlaku! cth terdekat filem Khurafat *lagi..bangge noh dgn filem nih!* endingnye mmg kite tak sangke-sangke kan! tp ni ending yang mcm menarik, ada gak filem yang endingnye kureng menarik..byk gak smpai aku tk tao :P *malas nk carik sbnonye!* tapi semangnye industri perfileman Malaysia perlukan perubahan! *SEMANGAT LAGI!* ;D


the fifth plak gmbor yang mnunjukkan muke suke hati! entah mende la mamat ni sengih cam gitu :P ingat gigi ko lawo ke? haha. *enough la ngutok orang!* okay yang ni opkos brader happymappy ni tgk cerita lawok or can be gak happy ending story? :D yeah aku suke genre cam gini..bile hati kite dah duka,,so bile layan cerita cmni hati kite pun jadi senang maa! :DD pastu bile tengok cerita cmni kite takkan stress smpai berkerut dahi or ttup muke dgn handbag tuu~ sume happy happy feeling jaa! kite boleh chill chill dengan family and friend tersayangg! that's what i called SPENT YOUR VALUE TIME WITH YOUR LOVED ONES! *miss my families!!!*


nowww its time for gmbr yang terakhir! hell yeah baby!!! :D ni muke mmg muke kesian doo! muke kasihan, mintak simpati. WRONG! -.-" actually ni la muke time time kite feeling feeling :P eh wrong smileys :( haha. ni la muke kite bile kite mintak menan (toys) kt mak pstu mak kata dgn garang,"TAK BOLEH! MENAN KT UMAH MELAMBAK KO TAK HBES LAGI MAIN!" -.-" huuu.dulu aku ni suke kumpul figure dinosaur, monster dlm cter otomen tu ngn otomen skli ah! best uuuhhh! teringat zaman kegemilangan kanak kanak dulu haha.


haa tu diaaa...aku ni dari dulu smpai skg suke noh berangan! mase ni mybe aku berangan jet kapalterbang tu nak shootshoot dinosaur tu! RAWRRRR~ haha. end even skg aku ade gak main dgn adik aku and kitorang main kete yang bole terbang and mcm mcm ah -..-" tp sumpah best doo!!! :D 


ok la guys..smpai sisin shaje ye dpt sy titipkan! *rndu nk buat karangan BM* :P 


GOODBYEEEE GUYSSS!
we'll meet later in my next entry yaww~~

No comments:

Post a Comment

I wish i had one