Wednesday, February 9, 2011

MAHER ZAIN BEST



Bangga doo. as kite tao, Maher Zain is a Lebanon. Membesar di Sweden dan die adelah R&B Swedish singer! dan memang die ni totally tak reti speaking Malay.
Tetapi knp MUZIK NASYID kt MALAYSIA kite nih mcm ADO TAKDO

Sebagai seorang pencinta muzik memang kite dpt lihat yang muzik nasyid kt sini suram gile! Dulu-dulu ingat mase zaman kegemilangan nasyid kt Malaysia nih..kumpulan yang TOP dulu tak lain tak bukan RaihanRabbaniIn-Team dan banyak lagi!
Mase tu muzik nasyid ni dapat diterima baik oleh masyarakat kite. Kalau kite nak buat perbandingan memang ade jurang perbezaan kualiti muzik nasyid sekarang dgn muzik nasyid dulu...
Nasyid dulu memang best and seronok didengar..tapi kalau nasyid sekarang ni entah ah.menyeleweee gitu.haha. tp tu pendapat aku ah. korang yang tak setuju tuh korang punye pasal ah :p
Okay laahh. Aku harap ah muzik nasyid kat Malaysia ni berubah dan pada dorang yang kreatif nak compose lagu nasyid yang best, get yourself expose! Sebab korang HEBAT LAGI BERBAKAT!!
Jadikan ah Maher Zain ni sebagai panduan kekreatifan korang, which is lagu die ade isi and ear catchy music. and aku sajikan lagi untuk korang another lagu Maher Zain ni haaa. BABAIIII !!!

No comments:

Post a Comment

I wish i had one