Saturday, February 26, 2011

Facebook @ Mukabuku

FACEBOOK GETTING BORED!
yeah thats my opinion to Facebook as it getting bored each days..i dont know why -.-" but kalo nk mengisi mase lapang aku skrg bole laa. just still bosan lagi. mybe its time for me to change..dulu mmg aku malas nk study. muke aku 24 hrs on Facebook jah! BELAJAR BELAJAR BELAJAR!! YEAHHH! THATS WHAT I SHOULD DOO YEARS AGO -.-" 


aku rase aku mule berpikiran "matang" ni since lame gile aku tak balik rumah syurgaku di Seremban. yeahh i miss my hometown damn much. rindu kat wan, atok, mama, abah, mak ngah and sume family aku :( 
back to our topic again, PESBUK!!! or we also could say PESBUK PENSEBOK! bukan pencebok kayy :D ok kite panggil FB ah sbb org Malaysia suke shortform shortform nih such as Mespes jd MS..haha. orait aku rse FB ni bole buat our life miserable..divorce also could happen kalo kite dpt tao pencurangan pasangan kite.


haaaa. pasal curang curang nih dpt le kite kaitkan dgn sindrom STALKER. stalker nih adelah sindrom yg ade pros and cons nye laah. good side nye adelah kite dpt lihat perkembangan seseorang tuh, tp asal kite dh tao and tk kecoh tu mmg dh dikire "baik hati dan mulia". tp kalo in bad side nye pulek dah korang tao pasal something tuh korang kecoh plak. tu mmg TERBAIK ah!! dah la buat kecoh bawak mulot jahat lagi tuh..aihh. aku bukan la nk mnunding sesape,, just some of us did that. soo korang ni get a life la. dari buat dose..baik tanam jagung kt blkg umah ko, dapat pahala berbakti kt tanah, perot ko kembung kekenyangan and boleh jual dpt duit sikit, KAN BAGUIH TUH! 
ini adelah salah satu sebab aku dah bosan dgn FB nih. yeahh, tkde faedah kot kalo kite online just nk mensebok hal org. thats bad yewww...


orait lagi satu aku mls nk online FB ni mnunjukkan kite ni tkde life..haha. yewww aku tao aku ni mmg slalo noh online..so jgn nk ckp lak aku tkde life.. i have my own..just.. err err..aku ni tk suke sgt kluo dari bilik@rumah :DD so online FB nk hilangkan bosan jewwwww *whats with the "wwww" in certain of the words??* so point aku adelah sebeno nye GET A LIFE laa. do sports ke, hangout with friends ke, have a vacation kaa dan byk lagi la akiviti yg dpt buat kalo bosan! *i'm on my way to change from keep Facebook-ing lerr! support me :p*


oraite as my conclusion is,,FB ni can bring both beneficial and non-beneficial to us.. so its all up to us la how to handle.. bg aku FB ni tak berfaedah pun la. kalo nk hilangkan bosan boleh ah!!!!  k ahh kepale aku berat giler nih SAKIT DOH! babai ebryone...thnks sudi bace aku merepek gaban :D

2 comments:

  1. layan twitter pun best gak...huhuhuhu..
    memang fb dah makin bosannnn

    ReplyDelete

I wish i had one