Saturday, February 26, 2011

Facebook @ Mukabuku

FACEBOOK GETTING BORED!
yeah thats my opinion to Facebook as it getting bored each days..i dont know why -.-" but kalo nk mengisi mase lapang aku skrg bole laa. just still bosan lagi. mybe its time for me to change..dulu mmg aku malas nk study. muke aku 24 hrs on Facebook jah! BELAJAR BELAJAR BELAJAR!! YEAHHH! THATS WHAT I SHOULD DOO YEARS AGO -.-" 


aku rase aku mule berpikiran "matang" ni since lame gile aku tak balik rumah syurgaku di Seremban. yeahh i miss my hometown damn much. rindu kat wan, atok, mama, abah, mak ngah and sume family aku :( 
back to our topic again, PESBUK!!! or we also could say PESBUK PENSEBOK! bukan pencebok kayy :D ok kite panggil FB ah sbb org Malaysia suke shortform shortform nih such as Mespes jd MS..haha. orait aku rse FB ni bole buat our life miserable..divorce also could happen kalo kite dpt tao pencurangan pasangan kite.


haaaa. pasal curang curang nih dpt le kite kaitkan dgn sindrom STALKER. stalker nih adelah sindrom yg ade pros and cons nye laah. good side nye adelah kite dpt lihat perkembangan seseorang tuh, tp asal kite dh tao and tk kecoh tu mmg dh dikire "baik hati dan mulia". tp kalo in bad side nye pulek dah korang tao pasal something tuh korang kecoh plak. tu mmg TERBAIK ah!! dah la buat kecoh bawak mulot jahat lagi tuh..aihh. aku bukan la nk mnunding sesape,, just some of us did that. soo korang ni get a life la. dari buat dose..baik tanam jagung kt blkg umah ko, dapat pahala berbakti kt tanah, perot ko kembung kekenyangan and boleh jual dpt duit sikit, KAN BAGUIH TUH! 
ini adelah salah satu sebab aku dah bosan dgn FB nih. yeahh, tkde faedah kot kalo kite online just nk mensebok hal org. thats bad yewww...


orait lagi satu aku mls nk online FB ni mnunjukkan kite ni tkde life..haha. yewww aku tao aku ni mmg slalo noh online..so jgn nk ckp lak aku tkde life.. i have my own..just.. err err..aku ni tk suke sgt kluo dari bilik@rumah :DD so online FB nk hilangkan bosan jewwwww *whats with the "wwww" in certain of the words??* so point aku adelah sebeno nye GET A LIFE laa. do sports ke, hangout with friends ke, have a vacation kaa dan byk lagi la akiviti yg dpt buat kalo bosan! *i'm on my way to change from keep Facebook-ing lerr! support me :p*


oraite as my conclusion is,,FB ni can bring both beneficial and non-beneficial to us.. so its all up to us la how to handle.. bg aku FB ni tak berfaedah pun la. kalo nk hilangkan bosan boleh ah!!!!  k ahh kepale aku berat giler nih SAKIT DOH! babai ebryone...thnks sudi bace aku merepek gaban :D

Monday, February 21, 2011

tak suke study tu memang aku

AKU MEMANG MALAS.
kan best kalau kite duduk je kat rumah goyang kaki tak buat apa apa. 
macam boss boss.
kite mengarahkan pekerja kita buat kerja itu ini :D best ah siaa.
the truth is aku mmg takde motif nk tulis entry ni -.-" 
just tetibe ter pikir alangkah indah nye dunie kalau aku ni tak perlu study. 
pastu dilahirkan memang genius! pehhhh sumpah HEAVEN! :D

okay bye bye guys..
semoga aku STOP DREAMING!!!! arghhhhhhhh!!!





Sunday, February 20, 2011

BURLESQUE tha BOOM!!

BURLESQUE THE BEST!!

tadi aku tgk FILEM BURLESQUE and filem tu fantasticoo! dgn kemantapan vocal Christina Aguleira dan Cher mnjadikan citer ni hebat nak mampos! *enthusiastic giloo* HAHA.cerita ni mngisahkan khidupan Ali (xtina) yang asal dri kampung di Iowa.. pstu demi mncapai impian nye ntok jadi pnyanyi fofulerr die pun berhijrah ke LA..kat sane die melalui pelbagaii cabaran dan dugaan *pesal puitis noh ayat aku? -.-"* akhirnyee dgn nasihat dari org yg dsyngi die bejayoo :D tp yg penting korang harus tgk cter ni.. TERBAEKKKKK~ 




with besties gua, ayoy!

Friday, February 18, 2011

Pabila kita ber-EMOSI tengok drama/filem -.-"

HELLOOOOOOOOOOOOO GUYSSSSS !!
okay today's topic would be like; do we have to be sooo emotional when watching TV? like siap menjerit cm org gile or histeria, mnangis smpai mata bengkak *menambah*  haha. ok, aku tgk kkdg like few guys ni gile la concentrate bile tgk drama especially drama tu melibatkan pelakons kesayangan or pelakon yg chantik or hensom...
entahlah but mostly la i mean totally like 90% of the viewers are girls have these kind of syndromes :D  

by the way... ade gak laki yang muke berkerut kerut (can be takot, nak nanges) and mcm mcm la jenis jenis ekspresi muke such as......

 

haha ni lah antare common facial expression kite right? aku suke yg nmpk gigi tu..serious muke nk mintak penyepak.haha. tp cute oh these guys :P ok..back to our topic! the first picture muke meneran..meneran apa? haha. no no gmbr pertama tuh gmbr muke geram, cth drama or movies yang mcm cter indon tuh. SINETRON!! aku ni tak suke dgn sinetron indon ni actually. firstly plot cerita yang BORING & LEMBAPS nak mamposs! jenuh dooo mnunggu bile ah nak habeh episod die smpai beratus lebih!! dah la cerita die cliche belaka..tp still macik macik and nenek nenek suke tgk gak.aduhhhhh *suke condemn ni :D*

ok the second one muke takot!! ni time bile tgk cerita hantuu or cerita suspens.. ckp cerita hantu ni ade akhbar menyatakan yang filem seram Malaysia yang paling seram setakat ni filem Khurafat! haaa aku dh tgk dh filem ni hari tu.well not bad laa. aku ni bukan takot sgt pun nk tutup muke bagai bile tgk FILEM HANTU MELAYU *takbor! haha* tapi FILEM HANTU MELAYU yang ni berjaya buat aku tutup Muke tersiMpul maluu.malu hotak ko!! aku agak tkot laa tgk,bukan takot laa tp just terperanjat.haha *kalis la plak* tp serious ah filem ni mmg byk elemen suspens gitu :D best tu.. bukan sng la filem seram kt Malaysia ni nak ade unsur camgitu *asal aku bagi review pasal filem nih? TERPESONG LAGI!* OKAY pape pun efek bile kite buat muka cmtu adalah kite pasti MENJERIT TEPEKIK TELOLONG!! 



then picture yang ke-3 plak adalah muke yang aku confuse sebeno nye..nak ckp grumpy look tak sbb tu the first picture,, then nak ckp weird look? okay gak kot! or muke geli? haha. pompuan ni tk pndai buat ekspresi muke ah!! balik kampung blajo dgn cikgu apish la wehh! haha :D tapi with my expertise..aku rse pompuan nih buat muke "eeeuuwww!! ko pehal?!" cmtu la kot apa yang aku pikir =..= and korang pun msti setuju dengan aku!!! hehehee. 


uhh ado laghie tigo gambor...the fourth tu!! the fourth tu adalah muke terperanjat!! haa yang ni ada sdikit similar dgn cerita unsur horror! *disebabkan muke pompuan mata beso ni muke terperanjat soo every end of the sentence kite kena letak tanda seru!!* yeahh!! SEMANGAT KO!! tapi kalau unsur terperanjat ni bole laa kite kaitkan dengan drama/filem yang mcm endingnye kite tak sangke akan berlaku! cth terdekat filem Khurafat *lagi..bangge noh dgn filem nih!* endingnye mmg kite tak sangke-sangke kan! tp ni ending yang mcm menarik, ada gak filem yang endingnye kureng menarik..byk gak smpai aku tk tao :P *malas nk carik sbnonye!* tapi semangnye industri perfileman Malaysia perlukan perubahan! *SEMANGAT LAGI!* ;D


the fifth plak gmbor yang mnunjukkan muke suke hati! entah mende la mamat ni sengih cam gitu :P ingat gigi ko lawo ke? haha. *enough la ngutok orang!* okay yang ni opkos brader happymappy ni tgk cerita lawok or can be gak happy ending story? :D yeah aku suke genre cam gini..bile hati kite dah duka,,so bile layan cerita cmni hati kite pun jadi senang maa! :DD pastu bile tengok cerita cmni kite takkan stress smpai berkerut dahi or ttup muke dgn handbag tuu~ sume happy happy feeling jaa! kite boleh chill chill dengan family and friend tersayangg! that's what i called SPENT YOUR VALUE TIME WITH YOUR LOVED ONES! *miss my families!!!*


nowww its time for gmbr yang terakhir! hell yeah baby!!! :D ni muke mmg muke kesian doo! muke kasihan, mintak simpati. WRONG! -.-" actually ni la muke time time kite feeling feeling :P eh wrong smileys :( haha. ni la muke kite bile kite mintak menan (toys) kt mak pstu mak kata dgn garang,"TAK BOLEH! MENAN KT UMAH MELAMBAK KO TAK HBES LAGI MAIN!" -.-" huuu.dulu aku ni suke kumpul figure dinosaur, monster dlm cter otomen tu ngn otomen skli ah! best uuuhhh! teringat zaman kegemilangan kanak kanak dulu haha.


haa tu diaaa...aku ni dari dulu smpai skg suke noh berangan! mase ni mybe aku berangan jet kapalterbang tu nak shootshoot dinosaur tu! RAWRRRR~ haha. end even skg aku ade gak main dgn adik aku and kitorang main kete yang bole terbang and mcm mcm ah -..-" tp sumpah best doo!!! :D 


ok la guys..smpai sisin shaje ye dpt sy titipkan! *rndu nk buat karangan BM* :P 


GOODBYEEEE GUYSSS!
we'll meet later in my next entry yaww~~

Monday, February 14, 2011

Maulidurasul 1432H !

SALAM MAULIDURASUL YG KE 1432 HIJRAH!!!!!


"Sesungguhnya orang yang paling dekat denganKu pada hari kiamat
adalah orang yang paling banyak berselawat kepadaKu."
-Al Nasai & Ibnu Hibban



Sempena sambutan Maulidurasul yg ke 1432 Hijrah marilah kite berselawat ke atas baginda Nabi Muhammad S.A.W ok? hehe.

Saturday, February 12, 2011

Tilikan Tangan dan Tarikh Lahir

Pada malam tadi bertarikh 11 Februari, aku dengan sorang mbe aku ni pegi ah ke bazar JB atau pun pasar karat *taktao betol ke tk spell die ahha*. Die bawak ah aku ke satu tempat tilikan ni; org melayu laa tk main kayy tilikan cine ni :p and by the way booth (booth yawww) die ni teletak dkat hujunghujung ah.dkt dgn jmbtn kot.nth aku pun tk tao.korang carik ah kalo nk tao or tnye je kt aku later :D

so mase mule mule tu die tilik tangan aku dulu..die cakap aku ni dulu aura kuatt..tapi skrg aura aku ni makin lemah disebabkan bberapa faktor iaitu PEREMPUAN.haha. pastu die ada ckp lagi color aku dulu warne pink which is kemanjaan.hahak tp skrg dah tuko jd warne merah which is aku ni skg tegas dlm bab cintancintan :D hell yeahh!

then die promote tilikan die mnggunakan kaedah tilikan tarikh lahir. so aku dengan mbe aku ni pun cm curious ah and kitorang pun cube laa. ye ah dou interesting kot! aku minat gak bab tilikan tilikan nih. tp kite as Islam tak patot pecaye bende ni sgt.khurafat kayy. tp kalau nk jadikan ia sebagai hiburan semata mata tkpo la kan..haha.

 ok nk diceritakan laa..die tilik mbe aku punye tarikh lahir duluu. tp ni entry pasal aku so korang tkyh tao aa pasal mbe aku tuh :D time bile die nk tilik birthdate aku aku cm takot ah.haha nk tao gak futire aku sume cmne..*just nk tao je!!!tak pecayyeee sgtt punn* tarikh lahir aku adalah 16041991..soo die pun calculate ah cmne nth ade dlm kertas kt gmbor bwh ni haa..lpas die kire kire tu die ckp tilikan tgn die kt tgn aku td as die expected..aku ni mmg mmpunyai kelemahan dan kekuatan kat kaum hawa ni..which is perempuan ni bole bikin guaaa cairr beb! haha :D die cerita la dulu tang negative side aku.. aku ni mudah sgt cair kt pompuan di mane aku snggup mghabeskan duet aku kt pompuan *shit oh*..pdhal tk sgt pon tp dongarkan je ah :p and blablablablaaa~ aku pun lupe die ckp apa lagik.haha.

pastu ade gak die ckp aku ni kuat ingatan yawww..bende hal hal yg kecik dan remeh ni kureng sikit aku ingat..mcm aku hilang kad matrik aku or kunci locker ke..mcm tu laa! aku ni boleh ingat mcm something that is long-term punye memory such as tarikh anniversary keee or etc *betol plak oh tilikan die ni?*  then ade ah lagii tilikan die yg cm kene plak dgn aku. tp serious weh tilikan die ni bole bg kite semangat untuk menuju kejayaan cecehh :D

then dah hbes tilik tu sempat lagi die promote perfume aura die tuu.namenye Annura Aromatherapy.haha. warne aku warne pinky aku pun dh lupe knp warne aku warne pink -.-" bathewayyy korang nk tilik tgn tu for free kayy FOC ja :) then kalo tilik tarikh lahir tu kne bayar ah rm10..tilikan care tu lagi tepat katenye!~ :p then botol perfume saiz kecik  tu rm 10 ja then yg beso rm20++ ah :p

                                  ni gambaran muke depan kertas tilikan tu. tulisan bebelit kayy.
payah nk bace!
   ni plak gmbaran kt blkg..sempat lagik die conteng tu haa
                                      ni la die Annura Aromatherapy die.aku punye warne pinky!

oraite laa korangg.hari ptg ni pun dah hujannn,bile dah hujan kite kene buat apa?? MEMBUTAAA LA!!!!!! BABAIIIIIIII~~~
:)

Wednesday, February 9, 2011

MAHER ZAIN BEST



Bangga doo. as kite tao, Maher Zain is a Lebanon. Membesar di Sweden dan die adelah R&B Swedish singer! dan memang die ni totally tak reti speaking Malay.
Tetapi knp MUZIK NASYID kt MALAYSIA kite nih mcm ADO TAKDO

Sebagai seorang pencinta muzik memang kite dpt lihat yang muzik nasyid kt sini suram gile! Dulu-dulu ingat mase zaman kegemilangan nasyid kt Malaysia nih..kumpulan yang TOP dulu tak lain tak bukan RaihanRabbaniIn-Team dan banyak lagi!
Mase tu muzik nasyid ni dapat diterima baik oleh masyarakat kite. Kalau kite nak buat perbandingan memang ade jurang perbezaan kualiti muzik nasyid sekarang dgn muzik nasyid dulu...
Nasyid dulu memang best and seronok didengar..tapi kalau nasyid sekarang ni entah ah.menyeleweee gitu.haha. tp tu pendapat aku ah. korang yang tak setuju tuh korang punye pasal ah :p
Okay laahh. Aku harap ah muzik nasyid kat Malaysia ni berubah dan pada dorang yang kreatif nak compose lagu nasyid yang best, get yourself expose! Sebab korang HEBAT LAGI BERBAKAT!!
Jadikan ah Maher Zain ni sebagai panduan kekreatifan korang, which is lagu die ade isi and ear catchy music. and aku sajikan lagi untuk korang another lagu Maher Zain ni haaa. BABAIIII !!!

Tuesday, February 8, 2011

Thanks To PE'AH



THANK YOU PE'AH
esok aku belanje ko mkn kt kedai akak ogeh :D
so sekarang belog aku dah siap di edit. tak cool mane pun aa, asalkan bolejh bace pun oraite apo! SIMPLE IS PIMPLE! hoyehhh...
insyaAllah aku akan rjin meng-update belog nih..and korang jgn ah kutok cz belog aku ni bg aku tmpat untuk aku express kan diri aku sendiri :)

soo mind ah your own business adik manniss :p
oraite thats all..bye ;))

Sunday, February 6, 2011

this page is still in working progress !


tunggu ah blog aku nanti bile dah kene make up :D yeahyeahh~

Banyak assignment tak siap lagi wooo~


pesal la banyak sgt assignment kne siapkan after cuti break yg laluu T__T
poning bolehh.. dgn KEMALASANNN aku ni mmg aku yakin aku tk bole buat hohoho ;D
soooooooo kite kne ah enjoy our LIFE!!

dann nikmati mase MAKANNN!! eh tkde mengene =..=
p/s: love spaghetti <3

Thursday, February 3, 2011

Utada Hikaru !


OH HIKKI-SAN ! kenapa kau sungguh cantik? haha. dengan single terbarunya sekarang Goodbye Happiness dan Can't Wait 'Til Christmas , aku makin jatuh CINTA dengan MINAH JEPUNN nih :D
Memang dah lame gak ah aku tnggu single terbaru die.and at last kluo gak! ok tu je nak btao. BABAI !

I wish i had one