Sunday, August 21, 2011

ahhh.....ahhhh..I LOVE PUASA.

Assalamualaikum sumeewww :D


alhamdulillah cuace di bulan Ramadhan tahun ni tak panassss dan OK saje. soo pabila cuace ok so tkde mslh la kite nk mnjalankan ibadat puase nii.
tp ade dlm kalangan masyarakat kite ni tak berpuase..mereka bukan lah golongan anak kecil di mana mereka ini tidak diwajibkan berpuase, tp mereka ni golongan dewasa, matang, waras, baligh dan sbgnye. apa kes mereka tk berpuase?? adakah mereka uzurr? mungkin ya bg wanita, ttp insan yg bernama lelaki???? -.-
wahai LELAKI,,,tidak malukah kau makan minum selambe dekk di hadapan ramai org dgn buat muke toye kau?? tidak kisah kah kau Non-Muslim pandang serong thdap kau dan yg penting kau memalukan ugama ISLAM yg suci ini??!
kalau tk nak puase pun toksah le mkn dpn org. BANGGO LAK AIHH sambil berkata, "den tak puaso. dan den banggo makan minum dopan oghang ghamaii" dengan senyumannye yang mcm shiall :p
dan ade gak la kdai ni bukak open open dan terbuka untuk mereka mereka yg tk puase nii. baru baru ni ade satu tmpt kt JB ni, if im not mistaken kt Pos Laju, Kampung Ungku Mohsin, ade satu kdai mkn ni bukak tgh tgh pagi buto (siang la). dorang ni bukak mcm harian biase dan pelanggan yg dtg kt situ of course la untuk yg tak berpuaso. ni pun kwn aku yg citer laa.kalau aku ade kat situ aku serbu tmpt tu dan join. eh tak laa. LOL :p 
mase tu kwn aku tu naik cab nk ke pos laju and cab driver tu yg tunjuk tmpt tu. pakcik tu berkata,"sy dah call dah org Jabatan Agama Islam (MAIJ) pasal kedai ni.tp dorang tak serbu gak" apa sehhh??? tak buek kojo ko??? :O
tak tau laa.smoge mereka sume ni mndpt hidayah dari Yang Maha Esa...Nauzubillah...

Thursday, August 4, 2011

PhatGayKids

aku tkmoh ckp byk ah, sumpah do disgusting pondan tua ki*ak nih. tk pasal pasal carot -.- haha.

SELAMAT MENJAMU SELERA~

Sunday, July 31, 2011

berpuasa di rantauan

Assalamualaikum saudara saudara Muslim ku...

ingin aku ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN bg semua umat Muslim yg mnyambutnya.

sesungguhnya seperti yang kita semua tahu, pada bulan mulia ini semua umat Islam di seluruh pelosok dunia akan berpuasa. and of course tk terkecuali aku ni and kite semua.duhhhhhhhhh -.-

orite im here not to talk bout pantang larang mase puase blah blah blah.coz kite semua dh diajar sume tu kn? nk apply kn nye atau tidak tu je persoalannya. soo adakah anda bersedia ntok strt puase penuh tahun ni??? :)

HELL YEAH I AM!! :D

tahun ni merupakan tahun kedua aku berpuase di perantauan merangkap atas name sebagai seorang pelajar :D hahah -.- ye ah i never had the experience living far farrrrr faaarrrr awwwwayyy from my family. last year pun aku tempuhinye dgn pelbagai cabaran dan dugaan and aku nk amik tahun lepas sbg pngajaran dan blajo :p

as we all know time bulan puasa ni gak ntok kite semua kumpul byk byk byk pahala and grab it as many as we can! soo this year azam aku adalah untuk beribadat lebih sikit INSYAALLAH. smoga Allah buka kn pintu hati aku dan harap aku terima hidayah dari Allah bulan ni untuk berubah INSYAALLAH :')

sumpah aku rindu nk bbuke dgn family aku :( mkn same same kelurga dgn mkn dgn kawan kawan lain do. bile dgn family ni aku rase more natural love and affection than bbuke dgn kwn :P nk sbulan cuti gak weh!! >.<

i just miss feeling puaase kt rumah dulu..mase sakit dulu puas nk yakinkan mama bdn lemah gilo nih nk minum and makan :P pstu mama pun bisingg and she started nagging.hee. missed that moment a lot. i was soo bad that time =..= but now tidak lagi :D haha.

to my Wan, Atok, Mama, Abah, MakNgah, and sumeee keluarge ku ATEH SAYANG SGT KAT SEMUA :')









Wednesday, July 27, 2011

sem yg boring

semester ni aku ingat dpt perform.tapi.......aihhh

LAW251, ECO211, FIN262
 

killer subjects sumenye.

YA ALLAH BUKA KN LAH PINTU HATI DAN MINDA KU SERTA PERMUDAHKAN LAH AKU MENUNTUT ILMU INI.

YA ALLAH SESUNGGUHNYA AKU BELAJAR INI HANYALAH KERANA MU YA ALLAH.

AMIN AMIN YA RABBAL 'ALAMIN....

Friday, July 8, 2011

McD sentiase di hati

ASSALAMUALAIKUM :DD

mukadimah: seperti yg kita tahu, makanan amat penting bagi umat manusia di seluruh pelosok dunia. bayangkan kalau kita ni hidup tanpa makan dan minum :o kita semua akan jd slim slim kurus dan kering mcm......


 OMG! :D selera tk? hahah.

tp better la kot dari.....

 jagela dietary anak korang -..-"

aku bukan la nk mmpersendakan apa.. it just obesity kt Malaysia ni makin mmbimbangkan..humm. mintak mintak le dh khwin nti bdn aku steady :D jyeahhhh


orite im not going to talk 'bout obesity..tkmo ckp pjg la kn..aku suke makan McD! tu jah! :DD


yes i admit i do in love with McDonald..sbnornye dh lme dh,,since baby boy lagi dh syg kt die..die je yg tak tahu :'( kau mmg buat aku makin tmbam skg nh :D hahah. kire ok la dulu aku kurus kering skg ni dh berisi and i'm proud of my weight skrg. sbb kau la syg aku jadi cmni,,muuah mmuahh.hahahh.
so bg korang yg sane tu yg kurus kering mcm aku dulu dulu..mkn la McD byk byk and confirm korang mati cepat T.T


*gigi kuning,shitttt*


kbye~

Sunday, July 3, 2011

Thursday, June 30, 2011

TGIF !!!

Thank God It's Friday!!!

yeahh people its friday! no more classes on friday !

but i have Finance Test.......................




huurrrrr
 


Monday, June 27, 2011

Hidup Melarat Dalam Dorm TerCINTAAAAHHHH

ASSALAMUALAIKUM ALL! :D

yeeeee mmg aku mengalami kemurungan yg terlampau disebabkan tk tahu nk buat apa dalam bilik.. perkara yang boleh menghilangkan bosan aku? adalah seperti berikut:-


i) nk aku keluar jenjalan sekitar kota JB? bosan dah, dh taktahu nk pergi mana lagi. sesape nk bwk aku free jenjalan explore lagi JB F.O.C.? haha anyone? :p plus kalau keluar sekali je duit melayang cmtu je :/ ohhh i hate talking bout money! bile hidup sendiri ni.duit kita cepat noh habis,tk tao la p mana.aihhhhhhhhhhhhhhh
tu diaaaa sebahagian bandor JB..kuil plak tepampang -.-"


ii) pergi la tengok wayang dan tuntunn filem yg beshh! aku boleh klasifikasikan aku ni as KAKI WAYANG TEGERRRR (tegar) yeahh~ aku suke tuntun filem filem nih, tp bergantung la jnis filem tu and most importantly the quality yg harus or wajib pun bole pakai laa..ye wajib! wajib ade dlm filem yg aku nk tgk. kalaau setakat filem menyelewe tk pyh la tgk.buang DUIT T.T tp sem 4 nih nih aku da jarang tgk movie, sebabnye jimat jimat duit :D =..="
ini pula gmbran cineplex lah. kantoi budak tu ponteng skolah :O

iii) moh le kite bershopping ramei ramei?! ohhhhh nooooooooooo.sume yg brkaitan ni sumenye pasai  F**KING DAMN SH*T DUIT! :'( ye aku sem 4 nih mmg kne banyak bersabor... sume mmber aku bershopping..tp aku tak pun..hu~ aku byk mnghabiskan masa study dalam bilik dan keep study XD hoho. and aku ni tk suke sgt shopping. i prefer to buy books and more to academic stuffs rather than buying unnecessary things la XDD 
this is city square JB.and aku mmg suke pergi sini -...-" 

oritee..the best thing that i love about JB, stands for Johor Bahru la not Justin Bebeh,, is their food! oy emmm jii..mknan byk sedap sedap >.< sbb tu la aku makin gem gem :o so my next point is..
iv) mari kita makan banyak banyak banyak :D mmg aku suke makang.walau pun aku ni cerewet............and kt JB ni masakan nya boleh tahan la sedapnye sbb mmg selera aku.teehee..tk rugi la dipuji sbb korang dtg la sini and byk restaurant yg mkanannye.....DELICIOSUS ! :p dan i admit that all my money most spent to foodsssss XDDD uhhhh.aku mkn kalau boleh kne capai selera aku ah.haha.kata cerewettt :P I'M IN LOVE WITH FOOD :D dan ade gk la mknan yg bfore ni aku tk pnh mkn aku mkn kt JB..which is halal ah -.- such as:
 KACANG POOL! SEDAP WEH!

Ni plak kodainyoo.hotstuff nih Kacang Pool Haji nih! location: Larkin bhaii :D kmpus guaaa.hoho

v) kau kan suke online? so p la online kalau bosan!! ye mmg aku online kalau bosan :D tu pun depends gk la.kalau online pun bosan better aku mati kot -.- eh tak study :DD hohoho. and satu perkara baru yg actually aku buat mase aku study kt Jb ni adalah blogging. aku bru start kot tahun ni :3 ni sume salah PE'AH die yang ajor aku blogging nihh :( ciann aku.whuuu~  hahah. soo yeahh.aku bole terima pakai la skg blogging nih walaupun entry cm hampeh dan bosan :/ sorry le brader aku mmg jnis yg tk creative dlm pnulisan ni.tp sukati ah blog aku.huh!      





well i guess..tuhh jaaa dari saya :D so selamat mencuba! BYEE ! =..="







Friday, June 24, 2011

My Other Blog

sssuuuupppp guys! i'm making other blogs. it's called Hafidz MGT300 :D

MGT300 is stands for my course code, Information Technology orr as known as IT yawww

soo every work or assignments that our lecturer assigns for us, we have to submit it through HERE yawwww

and he will evaluate it THERE!

so that's all from me, ASSALAMUALAIKUM! :)

TY




Tuesday, June 21, 2011

Happy 14th Birthday Rebecca Black!

yeahhhh peopleee and haters!! it's rebecca black's birthday!!!

she is simply great and awesome! don't hate her! she is a fine singer, friday is her first debut in the music industry, hence she should be given a big chance to prove she's great! she's 14 now and she still have a longg way to goo. no offense..she maybe sounds disturbing in friday but still she can sing and now  she has her own video singing Friday, her first single. kau adoo? haha. congrats to Rebecca Black!

her cameo in Last Friday Night-Katy Perry :D

Friday, June 17, 2011

From the Bottom of My Heart

Assalamualaikum wbt...


this was me crying in the middle of the crowd..i seemed lost that time. and maybe freaked out seeing so many people there. this was when my sister had her 'Drawing and Colouring Competition' at Paroi Stadium which just in front of my grandma's house.
and yeah, the smiled girl while holding my hand that time was my sister.....i think she laughed at me because i was crying.haha.the boy behind us is my brother..and i think he with Mama..the one holding the umbrella, if u could see the picture clearly..
and the other two probably my cousin and my aunt..


and maybe i was 3 or 4 years old in this picture..well i can't tell it. don't remember my age at all.. why i'm crying? hmm..maybe i wanna go back to rumah wan (my grandma) so bad! :P and the above picture when i was sitting and looking what my sister done to her drawing.hoho. 


and this entry is all about MISSING MY FAMILY SOOO MUCH! :( nak balik rumah nak balik rumah nak balik rumah! nth bile la bole aku balik!!!!!!!!!!!! 




=..="


Wednesday, June 15, 2011

LUNAR ECLIPSE

ASSALAMUALAIKUM !
yeee mmg aku jarang ber-blog skg nih! soo whuttt?! :/
aku busy busy and lack of ideasssssss~

on 16th May 2011, which is today!! :O
maka akan berlakunya satu gerhana bulan di mana ianya sungguh jarang untuk berlaku! :OO
aku kalo boleh tak nak lepaskan untuk melihat keajaiban serta keindahan kejadian Allah swt ini, tapi kelas pukul 8am mengekang untuk aku melihatnya :/

lunar eclipse or GERHANA BULAN ni adalah disebabkan bulan yang melalui sebahagian daripada bayang bayang bumi.


 
 *ni gambor fasa fasa gerhana bulan*credit to wiki BM :P

tadi aku ade usha bulan kt tingkap dorm aku setelah penat buat assignment, pehhhh.lawo sangat, sooo bulat :D and of course mmg bulan mengambang dgn perfect. when i enjoyed watching the full moon dgn penuh asyik, something just poop popped in my head, org ckp kalo time bulan mengambang org gile akan bertambah gile :O and that really bothered me and terus sambung buat keje aku :p 

then mase tgh buat keje tu plak aku teringat last week punye khutbah jumaat, Khatib tu ade ckp yang minggu ni akan ade berlaku bulan mengambang. and i wqas really excited bcz i never had the chance to see the eclipse with my both naked eyesss O.o sooooo bile tgk bulan yang mengambang dgn agak aneh td plusplus a friend of mine adoo ckp today ade eclipse, aku pun "HOYEHH BEBEHH!" eksaited cam nak sawan babi dah :D har har har. 

and i wait for this like forever man! :( bkn senang do nak tgk! slekk gile class pukul 8am. aishhhh~ aku nak tgk bulan tuuu jd camni!


 
 *this won't happen everyday man!!!!*credit to ade la blog ni aku lupe link die 

i ask my friend yg tgk gerhana ni ntok amik gambo :D and insyaAllah i will update it here for the gambor! aku nmpaknye tkde rezeki untuk lihat sendiri gerhana ni. maybe ade hikmahnye :'( aku pasrah,haha. 

and bg sape yg rajin buat la solat gerhana :)  semoga kita semua memperoleh hidayah dan dipermudahkan segalanya akan kejadian yang berlaku ni, InsyaAllah....

that's all from me i guess :) see u guys on my next entry! InsyaAllah...

p/s : so many "InsyaAllah" :)

I wish i had one